Om oss

I 1856 kom Samuel Larsson och hans fru Sofia till Bertshult. I dag drivs gården av Lilian och Stig Samuelsson, och tillsammans har de fyra söner som är 5:e generationen på gården.

På gården har man alltid jobbat med jord och skog som bas, och sedan entreprenad i olika former.
Idag är gården på 105 hektar och mest skog. Vi arbetar i skogen med virke och massaved, sedan vidareförädlar vi genom att sälja julgranar och göra presentlådor i trä, och klyva ved för försäljning. Annars odlar vi idag potatis, grönsaker, frukt, ägg, honung m.m., som allt säljs i vår gårdsbutik.

I gårdsbutiken säljer vi bland annat också lammskinn från egen produktion, äppelmust från vår egna äppelträd, hemodlad chilisås och saft, samt massor av andra goda saker som vi både själva producerar men också köper in från Gunnarhögs Gård, Brunneby Musteri, Grimsis, Wästgötarna, GB Glace och Ensi.

Sammels Lantgård har sedan år 2005 haft café och catering. Vårat café är säsongsöppet, och här bjuder vi på fika, hembakta kakor och olika mat för lunch. Vi erbjuder även luncher till mindre och större grupper efter beställning, och gör också era önskemål för mat till dop, kalas, bröllop eller annan festlighet.

I 2014 öppnade vi på gården upp för vår besöksträdgård. I början höll trädgården sig inom ett område mellan bostadshuset och ladugården, men då platsen tog slut, har trädgården nu växt ut i alla riktningar på gården. I trädgården finns även en plantskola.

På gården finns också ett snickeri, där det tillverkas olika unika möbler, fågelhus och mycket annat som byggs efter ert önskemål.