Besøgshaven – 10 år!

Nu under påsken fylder vores besøgshave 10 år!

Da Kristoffer, som tager hånd om besøgshaven, startede var der bare nogle overbevoksede bede og en sti med trædesten som han havde lagt nogle år tidligere, men som man ikke længere kunne få øje på.
Påskeaften 2014 efter påskemiddagen togs første spadestik (eller knivtag) da han af glemt anledning, gik ud i haven med en havekniv og begyndte at skære trædestenene fri. Siden det har det bare fortsat med byggende og skabende af haven.

Haven er vokset fra et lille hjørne i nærheden af huset, til at stort set være over hele gården. Kristoffer elsker at skabe nye verdener og miljøer og har altid puslet med det på forskellige måder, fx Lego, akvarier og i computerspil. Men haven er der han altid har fundet mest interesse.

Måske også meget på grund af at alle besøgere til gårdens café har synes om alle de miljøer som er vokset frem fra begyndelsen. Så det blev et projekt i sig selv at kunne tilbyde vores cafégæster noget mere når I besøgte os. Alt fra blomstrende enge til mørke trætunneler, store bede, flotte stenmurer og alle små haverum med cafémøbler.

Meget er der sket på 10 år. Mange idéer er blevet til virkelighed men mange idéer er også blevet skrottet igen, da de ikke fungerede i praksis. Men sådan er det. Alting fungerer ikke altid og man må teste sig frem hele tiden.

Hvad bliver næste projekt?
Idéer er der rigelig af. Måske en gammel overbevokset borgruin? Vi har masser af sten. En Middelhavshave som modsætning til det grønne miljø vi lever i? En ny og større køkkenhave? Eller alting + lidt mere?

En sag er helt sikker. Kristoffer vil skabe en egen fantasifuld verden som skal være værd at besøge igen og igen!