Trädgården – 10 år!

Nu under påsken fyller vår besöksträdgård 10 år!

När Kristoffer som tar hand om hela besöksträdgården, startade fanns det några överväxta rabatter och en gångväg med trampstenar som han hade anlagt ett antal år innan men som knappts syntes längre.

påskafton 2014 efter påskmiddagen togs första spadtaget (eller knivtaget) då han av bortglömd anledning gick ut i trädgården med en morakniv och började skära fram de överväxta trampstenar och skapandet och byggandet har inte slutat sen dess.

Trädgården har växt från ett hörn närmest huset till att omfatta allt mer av hela gården. Kristoffer älskar skapandet av världar och miljöer och har alltid sysslat med det på olika sätt, Lego, akvarier och i dataspel för att nämna några. Men trädgård är där han fastnat.

Kanske också mycket pågrund av att alla besökare till gårdens café uppskattat alla de miljöer som växt fram redan från början. Så det blev ett projekt i sig själv att kunna erbjuda ni cafégästar något mer när ni besökte oss. Allt från blommande ängar till mörka trädtunnlar, pampiga rabatter, vackra stenmurar och alla små trädgrådsrum med fikamöbler.

Mycket har hunnit hända på 10 år. Många idéer har hunnit förverkligas och skrotas igen för att dom inte funkade så bra. Men det är så det är. Allt funkar inte och man får testa sig fram hela tiden.

Vad blir nästa projekt?

Idéer är det inte brist på. Kanske en gammal övervuxen borgruin? Vi har gott om sten. En Medelhavsträdgård som motvikt mot den lummiga gröna miljö vi lever i? En ny större köksträdgård? Eller allting + lite till?

En sak är säker, Kristoffer vill skapa en egen fantasifull värld som ska vara värd att besöka om och om igen!